De Leiderdorpse Bridgeclub,

één van de grootste bridgeverenigingen in Nederland


De Leiderdorpse Bridgeclub LBC, opgericht in 1941, is een vereniging in de Regio Leiden waar iedereen die bridgen leuk vindt en deze denksport graag in competitieverband wil beoefenen, van harte welkom is. 
We spelen paren- en viertallencompetities en verder door het hele seizoen heen een top-integraalcompetitie. Tijdens een parencompetitie spelen we bijna altijd in elke lijn dezelfde spellen, na afloop ontvang je een spelverdeling en een persoonlijke uitslag. Dit betekent dat je met iedereen die gespeeld heeft over de spellen kunt praten en niet aangewezen bent op de spelers uit je eigen lijn. Dit komt de gezelligheid en de contacten ten goede. 
Voor de score-berekening gebruiken we Bridgemates, zodat de uitslag snel bekend is. 

Gezelligheid op een bridgeclub? Uiteraard, we houden ons weliswaar aan de regels van de Nederlandse Bridgebond, maar dat wil niet zeggen dat het daarom niet gezellig kan zijn. Integendeel, we hebben een eigen clubgebouw, een eigen bar en een aparte (strikt afgescheiden) rookruimte. Na afloop wordt er echt niet alleen over bridgen gepraat. Sterker nog: sommigen weten niet hoe snel ze na afloop moeten beginnen met het kaartspel miezemauzen (of toch maar een potje Robber Bridge... ). Maar het bridgespel is wel hetgeen ons bindt. Of je een sterkere of minder sterke speler bent: het maakt allemaal niet uit.

Er zijn 4 speelmomenten. Op dinsdagavond, woensdagavond en donderdagavond worden reguliere clubcompetities door de leden gespeeld en op Woensdagmiddag is er om 13.30 vrij bridgen voor leden en niet-leden. 
Telefonisch aanmelden op 589 5033 (woensdag vanaf 12.00) wordt op prijs gesteld.

In de speelzalen mag niet gerookt worden. We hebben een aparte rookruimte, waar voor, tussen en na het bridgen gerookt mag worden. Alleen op woensdagavond is het hele gebouw rookvrij.

Verder organiseert een gediplomeerde bridgedocent bridgecursussen voor beginners. Na de cursus kunnen aankomende bridgers op woensdagavond meedoen in een aparte startersgroep om wedstrijdroutine op te doen. Er zijn ook mogelijkheden voor gevorderden of mensen die hun bridgekennis weer eens willen opfrissen.

Clubgebouw

Het clubgebouw ligt op Berngardstraat 3 in Leiderdorp. Het gebouw is eigen bezit en is naar onze bescheiden mening een van de mooiste en beste clubgebouwen in de regio. We hebben een eigen bar en een speelcapaciteit van 40 tafels. Voor grotere toernooien kunnen (ten koste van de rookruimte) nog eens 12 tafels worden ingezet.  

Parkeren kan op het terrein van de club zelf (beperkt aantal plaatsen). Er zijn ook enkele invaliden parkeerplaatsen beschikbaar. U kunt tevens parkeren bij het winkelcentrum of naast de kerk op de Hoofdstraat, behalve op zondag: dan hebben de kerkgangers de parkeerplaats (eigen terrein van de kerk) nodig. 
Om de buren aan de overkant niet lastig te vallen met een overvloed aan auto's op bridgeavonden of -evenementen wordt u verzocht niet te parkeren bij de huizen aan de andere kant van het water.

Het clubgebouw is met openbaar vervoer te bereiken. Het eenvoudigst is om vanuit Leiden de bus naar Zoeterwoude-Rijndijk te nemen. Uitstappen op de halte 'A4-Goede Herder' en dan via de fietsbrug de Rijn oversteken. Het gebouw ligt achter de kerk. 
Vanaf Station Leiden Centraal: lijn 169 ('s avonds en in weekend 186,187) of vanaf Station Leiden Centraal en Lammenschans lijn 2 (halte Leiderdorpse Brug)

Zie ook website OV9292